Soul teatas Põhja-Korea sõduri ülejooksmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid.
Põhja-Korea sõdurid. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea sõdur põgenes neljapäeval üle poolsaart jagava demilitariseeritud tsooni Lõuna-Koreasse, teatas sealne kaitseministeerium.

Madala auastmega sõjaväelane pages üle maapiiri selle keskosas, märkis kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Umbes kuu aja eest leidis dramaatiline põgenemine aset Panmunjomi piiriküla julgeolekualal, ainsas demilitariseeritud tsooni piirilõigus, kus kahe poole väed teineteisega silmitsi seisavad.

Omade kuulirahe all joostes piiri ületanud sõdur sai siis vähemalt neli kuulitabamust. Sõjaväeametnike andmetel tulistati mehe pihta vähemalt 40 lasku.

Videolõigust võis näha, kuidas kaks Lõuna-Korea sõdurit hiilisid napilt demarkatsioonijoone ületanud raskelt haavatud meheni ja ta minema toimetasid.

Kannatanu viibib endiselt haiglas.

Neljapäeval aset leidnud põgenemine on sel aastal neljas.

Sõdur ilmus kontrollposti juurde tihedas udus neljapäeva hommikul, kirjutas uudisteagentuur Yonhap relvajõudude staabile viidates.

Ühtegi lasku ei tulistatud ja mingit ebatavalist Põhja-Korea sõdurite liikumist ei täheldatud.

Panmunjomist eemal on ülejäänud nelja kilomeetri laiune demilitariseeritud tsoon palistatud okastraattara ja miiniväljadega, mis teeb selle ületamise äärmiselt ohtlikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles