Video: Trump rahustas Poola päritolu ameeriklasi oma NATO seisukohtade pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump püüdis kolmapäeval hajutada Poola päritolu ameeriklaste muresid NATO teemadel. Lisaks väljendati ümarlaua kohtumisel muret selle üle, kuidas Trump ülistab Venemaa presidenti Vladimir Putinit.

“Presidendina ma austan Poola ohverdusi vabaduse nimel. Me oleme pühendunud sellele, et Poola oleks tugev,” ütles Trump.

Donald Trump on öelnud, et presidendiks saades nõuab ta kõigilt NATO liikmetelt tõsta oma kaitsekulutused 2%-ile SKPst. Kes seda ei tee, peavad oma turvalisuse eest ise maksma.

Chicagos peetud kohtumisel tervitas Trump Poola panust kaitsekulutuste osas. “Me tahame, et NATO oleks tugev, mis tähendab, et teised riigid võiksid järgida Poola eeskuju,” ütles Trump, “kui kõik toetaksid allianssi nii nagu Poola, siis meie liitlased oleksid rohkem turvatud,” lisas ta.

Ameerika Ühendriikides elab hinnanguliselt 9,5 miljonit Poola taustaga inimest, kes resideeruvad peamiselt Kesk-Lääne osariikides. 8. novembril toimuvatel presidendivalmistel võivad need osariigid mängida olulist rolli valimiste võitja selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles