MIS UUDIST? Jan Uuspõld: mina olen proovinud kunagi edutult võlgu elada, aga miks peaks riik nii elama?

Copy

Postimehe video-podcast «Mis uudist?» alustab taas! Paaril korral nädalas kell 11 algavas otsesaates kohtume tuntud Eesti nägudega, kellega arutleme selle hetke suurimate klikimagnetite ja tähtsaimate uudiste üle. Uudiseid enda maailmast jagas sel korral näitleja Jan Uuspõld. 

Kolmapäevast saadet juhtis Mart Normet ning uudised tõi vaatajateni Eesti uudiste päevatoimetaja Brita-Maria Alas.

Saates avas Uuspõld tausta, mida ta neljapäeval muusikastuudiosse tegema läheb. Samuti arutleti sotsiaalmeedia ja isiklike piltide üle. 

Kuivõrd reaalajas oli populaarseimaks uudiseks Brigitte Susanne Hundi skandaale puudutav, arutles Uuspõld, kas mitte ei peaks küsimusi küsima ajakirjanikelt või nende juhtidelt, kes peol tualeti ukse taha luurama lähevad. «Kusagil on telekanali pidu, inimesed käivad tualetis, ka paarikaupa - mis pidude puhul on normaalne. Ma ei saa aru, kas inimesed on nagu eile sündinud? Come on! Kas te tõesti ei tea? Sinna ei minda teineteist lakkuma, vaid midagi muud tegema,» võttis ta hiljutise skandaali kokku. 

«Ma saan aru, et kollase meedia ajakirjanikel endal on ka paha. Ma tean, ma olen nendega rääkinud,» rääkis Uuspõld. «Aga see, kes nad saadab sinna - me peaks hoopis sind menetlema! Mida sa veel teed, kui sa luurad, kes peldikus käib ja mida seal teeb? Mis on veel su huvid? Minu meelest on see küsimus.»

Sel reedel on ka Kanal 2 pidu ja Normet naljatles, et sinna läheb ta käeraudadega abikaasa küljes: «Et ei oleks mingit variantigi, et keegi tuleb!»

Küll aga nentis Uuspõld, et tänapäeval ei ole lihtne nö kollasest meediast eemale hoidagi: uudisteportaali mobiilirakenduse avamisel hüppavad meelelahutusartiklid talle ette ka siis, kui ta seda ei tahaks.

Uuspõld: ma olen võlgu elanud ja sellel polnud perspektiivi

Eesti avalikkuses üheks tähtsaimaks uudiseks on kahtlemata siiski riigieelarve.

«Ma vaatan kõrvalt ja naeran, et kuidas ei saa inimesed tipptasemel aru, millest koosneb riigieelarve. Miks te ei tule minu käest küsima. Ma ütleks ära, aga keegi ei tule küsima!» naeris näitleja. 

Samas oli Uuspõld meelt, et varem kuuldud populistlik jutt, justkui maksud kunagi ei tõuse, ei päde. Maksud peavadki tõusma, kui mitte võlgu elada. «Ma olen proovinud kunagi võlgu elada, kui ma olin joodik. Olin päris parmustunud. Mul tekkisid päris suured võlad. See ei olnud mingi perspektiiv, nii et ma ei tea, miks peaks siis riik nii mõtlema, et võlgu elamine on perspektiiv. Võlg hakkab võlga kasvatama,» rääkis ta.

Ühiselt jõuti järeldusele, et riik ei tohiks seega parmustuda. 

Vaata ka kevadisi saateid:

MIS UUDIST? Peeter Oja: Varro ei ole lihtsalt kodanik, ta on üliinimene

MIS UUDIST? Reinsalu moosis Reet Linnat poliitikasse

MIS UUDIST? Erki Nool: lõpuks on kõik poliitikud ikkagi labaselt rahaahned

MIS UUDIST? Jaagup Kreem, mis on sinul uudist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles