Otseülekanne: päästeamet teeb kokkuvõtte erakordselt karmist suvest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2018. aasta suvi on olnud päästeameti jaoks erakordselt intensiivne ja päästesündmuste rohke. Täna kell 12.00 on võimalik Postimehe vahendusel päästeameti suvisest kokkuvõttest osa saada.

Tulekahjusid oli Eestis üle 600 võrra rohkem kui viimasel kolmel aastal keskmiselt. Üle ööpäeva kestnud päästesündmusi oli viis korda rohkem. Tules hävis üle 400 hektari metsa ja raba. Suure tuleohuga aeg kestis kokku 40 päeva. Päästeameti võimekus samaaegselt suuremahulisi ja keerukaid sündmusi hallata pandi tõsiselt proovile.

Kokkuvõtet tutvustab Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. Sellele järgneb vabas vormis vestlusring, kus Põhja Päästekeskuse valmisolekubüroo juhataja Priit Janno räägib selle suve suurima metsatulekahju kustutustöödest Vikipalus, Päästeameti päästetööde osakonna juhataja Martin Lambing räägib Päästeameti kasutuses olevatest ressurssidest ja kriitilistest vajadustest tulevikus ning Riigimetsa Majandamise Keskuse juhatuse esimees Aigar Kallas räägib Eesti metsade tuleohtlikust olukorrast lõppenud suvele tagasi vaadates ning koostööst Päästeametiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles