Video: Põhja-Korea asutaja sünnipäevapidu lõppes videoga raketilöögist USA pihta (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea riigitelevisioon kandis teisipäeval üle muusikali, mida peeti eelmisel pühapäeval riigi asutaja Kim Il Sungi 105. sünnipäeva auks. Sõu lõppes videoga, kus kujutati raketilöögi andmist Ameerika Ühendriikidele.

Muusikaline etteaste, mida oli vaatamas ka Kim Jong Un, toimus päev pärast sõjaväeparaadi Pyongyangis. Etteaste lõpus kuvati ekraanile video Põhja-Korea raketikatsetusest veebruaris, kuhu oli juurde monteeritud veel teisigi rakette, mis tabasid USA erinevaid piirkondi.

Põhja-Korea teatas veebruaris, et katsetas edukalt kesktegevusraadiusega ballistilist raketti Pukguksong-2. Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel on tegemist uutmoodi strateegilise relvaga, mis võimaldab transportida tuumalõhkepäid.

Pinged Ameerika, tema liitlase Lõuna-Korea ja Põhja-Korea vahel on jõudnud viimase nädala jooksul haripunkti. Pühapäeval katsetas Pyongyang järjekordset raketti, mis plahvatas Pentagoni andmeil pea kohe pärast õhkutõusu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles