Video: Lõuna-Koreas rammis mees ekskavaatoriga prokuratuuri hoonet

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Koreas rammis täna 45-aastane mees ekskavaatoriga prokuratuuri hoonet. Mees avaldas niimoodi meelt naise Choi Soon-sil'i vastu, kes väidetavalt pressis suurfirmadelt raha välja, kasutades selleks presidendi mõjuvõimu. Nimelt on naine Lõuna-Korea presidendi lähedane perekonnatuttav.

45-aastane ekskavaatoriga mees sõitis läbi turvavärava kohaliku aja järgi kell 8.20 hommikul ning rammis prokuratuuri hoonet. Intsidendis sai viga üks valvur. Mees arreteeriti kohapeal.

Choi Soon-sil vahistati eile õhtul pärast uurijate poolt küsitlemist. Uurijad kartsid, et naine võib hävitada asitõendid ning riigist lahkuda. Lõuna-Korea seaduste järgi võib naist kohtu poolt väljastamata vahistamismääruseta kinni hoida kuni 48 tundi.

Pärast Choi Soon-sil'i tegevuse ilmsiks tulekut kogunesid eelmisel laupäeval Souli tänavatele tuhanded meeleavaldajad, kes nõudsid presidendi tagasiastumist. 

Samal päeval otsisid võimud seoses korruptsiooniskandaaliga läbi president Park Geun-hye nõunike kodud ja kontorid. Konfiskeeriti arvutid ja dokumendid. Samuti otsis politsei läbi presidendi residentsi, teatas uudisteagentuur Yonhap.

Lõuna-Koreas valitakse president ametisse üheks ametiajaks, mille pikkus on viis aastat. Park on riigi president olnud neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles