Video: Filipiinidel kihutas politseiauto meeleavaldajatele otsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinidel Manilas kogunes täna USA saatkonna ette umbes 1000 meeleavaldajat, kes väljendasid pahameelt kahe aasta eest sõlmitud sõjalise kokkuleppe üle, mille järgi võib USA paigutada Filipiinidele rohkem sõdureid ja tehnikat.

Politsei sõnul polnud meeleavaldajatele antud ürituse korraldamiseks luba ning sündmused arenesid vägivaldseks siis, kui demonstrandid lõhkusid politseiauto esiklaasi. Meeleavaldusel sai viga vähemalt kolm demonstranti ja 12 politseinikku.

Lisaks pisargaasi, veekahuri ja kumminuia kasutamisele otsustas Filipiinide politsei rahvamassi laialiajamiseks praktiseerida ka teistsugust meetodit. Nimelt jäi videole politseiauto, mis rammis suure hooga meeleavaldajaid.

Filipiinide president Rodrigo Duterte on saanud oma narkopoliitika tõttu kriitikat nii mitmeltki riigilt, sealhulgas ka USA presidendilt Barack Obamalt. Filipiinide president lubas seepeale lõpetada sõjalised õppused USAga ning vaadata üle teisedki kahe riigi vahelised militaarlepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles