Fotod ja video: Põhja-Koreas tähistati riigi viiendat tuumakatsetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea pealinnas Pyongyang'is tähistati riigi viiendat tuumakatsetust. Videost, mida vahendas Reutersile Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA, on näha, kuidas Kim Il Sung'i väljakule kogunesid sellel teisipäeval tuhanded inimesed.

Seismoloogid registreerisid eelmisel reedel Põhja-Koreas Pyunggye-ri tuumapolügooni lähistel maavärina, mille tugevuseks mõõdeti 5,3 magnituudi.

«Me usume, et see oli tuumakatsetus. Üritame välja selgitada, kas see oli edukas. Plahvatuse võimsus vastas 10 kilotonnile,» ütles Lõuna-Korea kaitseministeeriumi pressiesindaja ajakirjanikele.

Põhja-Korea võimud ülistasid edukat tuumakatsetust ja teatasid, et katsetusel leidis kinnitust riigi võime paigaldada raketile tuumalõhkepea, vahendas riigitelevisioon.

Põhja-Korea nõudis pärast viiendat ja seni suurimat tuumakatsetust, et USA tunnustaks teda "legitiimse tuumarelva omava riigina", mille peale Obama lausus, et USA ei tunnista iialgi Põhja-Koread tuumariigina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles