Video: Austraalia politsei püüdis kinni suure krokodilli

Kaspar Virks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia politseinikud püüdsid teisipäeval kinni 4,33 meetri pikkuse krokodilli. Tavalisest suurem loom püüti kinni Darwini linnast lõunas Douglas Daly regioonis.

Kohalike elanike sõnul jahtis krokodill teisi loomi ning korraldas piirkonnas paraja mürgli. Politsei arvates võis roomaja kujutada ohtu ka inimestele, mistõttu otsustati loom kinni püüda. Sotsiaalmeediasse postitatud videost on näha, kuidas politseinikke aitavad suure ja tugeva krokodilli püüdmisel ka metsavahid ja keskkonnaametnikud.

Krokodilli püüdmiseks kasutati suurt söödaga lõksu, mis piiras looma liikumisvabadust vees. Tugeva roomaja veest välja sikutamiseks pandi linguga krokodilli lõugade ümber köis. Pärast mõningast võitlemist loomaga teibiti tema lõuad kinni.

“Selle krokodilli kinnipüüdmine oli natukene ebatavaline protsess, sest lõks asus veekogus keerulises kohas ning ligipääs sellele oli raskendatud,” ütles nooremseersant Mark Berry, “ta sai meist alguses veidikene eemale, kuid lõpuks me siiski suutsime teda kinni hoida.”

Krokodill toimetati kohalikku farmi, kus ta üle vaadatakse. Kui temaga on kõik korras, kasutatakse teda edasi aretusprogrammis.

Kohaliku meedia teatel asub samas veekogus veel üks krokodill, kes on tõenäoliselt suurem kui kinnipüütud roomaja. Politseinike sõnul jäeti lõks koos söödaga vette. Lisaks paluti kohalikel olla piirkonnas liikudes valvsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles