Video: Macaus näidati kuuvanuseid kaksikutest pandabeebisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Macau Panda paviljonis näidati teisipäeval avalikkusele ühe kuu vanuseid pandasid, kes on kaksikud.

Paviljoni töötajate sõnul on pandabeebid hea tervise juures ning nad ei pea enam inkubaatorites elama. Kui sündides kaalus vanem pandabeebi kõigest 135 grammi, siis kuu aega hiljem on tema kaal üle kilogrammi. Noorema panda kaal oli sündides aga 53,8 grammi ning nüüd kaalub ta 700 grammi rohkem. Lisaks on loomadele kasvanud pandadele iseloomulik karvkate, kuid nende näod ja ninad on alles roosad.

Paviljoni töötajad aga jätkavad pandade 24-tunnist jälgimist, sest sünnikaaluga alla 100 grammi on pandadel üldjuhul väikesed šansid ellujäämiseks. Kui oht on möödas, lastakse beebid ema juurde, kes kasvatab oma järglasi umbes kaks aastat. Pärast seda on aeg iseseisvaks eluks.

Pandad sünnitavad umbes pooltel kordadel kaksikud. Kui kaksikud sünnivad metsikus looduses, siis valib ema välja tugevama ning nõrgem sureb. Lisaks arvatakse et pandaema ei suuda toota kahe järglase jaoks piisavalt piima, sest erinevalt teistest karuliikidest ei kogu pandakaru rasva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles