Video: Hiina reisilennukid maandusid Lõuna-Hiina mere tehissaartel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks Hiina reisilennukit sooritasid eile katselennu Lõuna-Hiina meres asuvate tehisaarte lennuväljadele, teatas Hiina riigitelevisioon CCTV. 

Lennud said alguse Hainani provintsist Haikou Meilani rahvusvaheliselt lennuväljalt ning lennukid maandusid Mischiefi ja Subi tehissaartel kaks tundi pärast starti. Pärast maandumist saartel tehti pilti ning siis pöörduti tagasi Haikou Meilani lennuväljale.

Ühe lennuki piloodi sõnul näitasid katselennud, et lennurada ja tehnilised süsteemid saartel töötavad ning vastavad riiklikele nõuetele.

Haagis asuv ÜRO alaline vahekohus (PCA) otsustas, et Hiinal ei ole õiguslikku alust nõuda ajaloolisi õigusi seoses Lõuna-Hiina mere saarte kuuluvusega. Hiina välisministeerium teatas seepeale, et ei aktsepteeri ega tunnusta kohtu otsust.

Hiina on valmis vaidlusaluseid saari kaitsma ning Peking teatas pärast ÜRO alalise vahekohtu otsust, et jätab endale õiguse kehtestada Lõuna-Hiina merel õhutõrje tuvastustsooni, kui selleks peaks vajadus tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles