Video: preester püüab kuumaõhupalliga maailmale ringi peale teha

Kaspar Virks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venelasest seikleja Fjodor Konjukov alustas täna maailmarekordikatset, kus ta püüab üksinda kuumaõhupalliga ümber maakera sõita. 64-aastase preestri naine ja tema lapsed saatsid oma isa reisile Lääne-Austraaliast.

Konjukov on varasemalt ette võtnud ning ületanud mitmeid jõukatsumusi. Mees on roninud Mount Everesti otsa, rännanud nii lõuna- kui põhjapoolusele ja sõudnud 16 000 kilomeetrit üle Vaikse ookeani. Mehe naise sõnul on kuumaõhupalliga maailmale ringi peale tegemine siiani mehe suurim katsumus.

2002. aastal alustas samast kohast kuumaõhupalliga teekonda ümber maakera ka Steve Fossett, kellel kulus maailmale tiiru peale tegemiseks 13,5 päeva. Konjukov loodab Fossett'i aja ületada.

Konjukov ja tema meeskond valmistasid lendu ette üle aasta. Lisaks kuumaõhupalli ehitamisele Suurbritannias pidi Konjukov endale hankima ajutise piloodipaberi, et Austraalia kohal lennata. Lisaks saabus meeskond Austraaliasse juba juuni alguses, kuid halva ilma ning saadetiste hilinemise tõttu toimus start alles täna.

Konjukovi reisi pikkus kuumaõhupalliga üle Uus-Meremaa, Tšiili, Argentina ja Lõuna-Aafrika Vabariigi tagasi Austraaliasse on umbes 33 000 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles