Galerii ja video: Los Angelese tuletõrjujad võitlevad maastikupõlengutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval süttis Los Angelese maakonnas kaks põõsatulekahjut, mis levisid kiiresti kokku 1500 aakrile ning umbes 70 kodu tuli evakueerida. Tulekahjusid saadeti kustutama üle 300 tuletõrjuja koos 100 tuletõrjeauto ja 10 helikopteriga.

Esimene tulekahju sai tõenäoliselt alguse teelt välja sõitnud sõiduautost. Piirkonnas süttinud teine tulekahju sai alguse 90 minutit hiljem ning selle tekkepõhjus pole teada. Reutersi teatel on põlenud ala pindala Azusa linna lähistel umbes 8000 aakrit ehk 3237 hektarit.

Lisaks möllab juba kolmandat päeva metsa- ja põõsatulekahju California lõunaosas Mehhiko piiri lähedal. Seal on tulekahju levinud 1900 aakrile ning esmaspäevase seisuga oli sellest kustutatud 5%. Tulekahju laastab ka New Mexico osariigi loodust, kus kuue päevaga on maha põlenud 17 000 aakrit metsa ja põõsaid.

Tulekahjude tekkimisele ja levikule aitab kaasa erakordne kuumalaine USA edelaosas, kus temperatuur viimastel päevadel on küündinud kuni 48 kraadini. Ilm võib prognooside kohaselt täna veelgi kuumeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles