Fotod ja video: narkotunnel USA-Mehhiko piiril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika föderaalagendid avastasid USA-Mehhiko piirilt järjekordse tunneli, mis kulgeb Tijuanast San Diegosse.

Ebatavaliselt kitsas tunnel oli umbes meetri laiune ning see oli varustatud raudteesüsteemi, ventilatsiooni ja valgustusega. California lõunapiirkonna advokaadi Laura Duffy sõnul on tunnel ebatavaline, sest lisaks marihuaanale smugeldati sealt kaudu üle piiri ka kokaiini. Sageli ehitatakse tunneleid just kanepi vedamiseks, sest selle maht ja lõhn reedavad piirivalvuritele smugeldajad väga lihtsalt.

Laura Duffy lisas, et Mehhiko poolel sai tunnel alguse ühes majas asuvast kapist, kus oli lift, mis suutis kanda 8-10 inimest. Maja põrand oli kaetud madratsitega.

Tunnel on sakiline ning selle pikkus on umbes 800 meetrit. Tunnel lõppes Ameerika Ühendriikide poolel San Diego linnas asuvas aiaga ümbritsetud kaubandusliku eesmärgiga maatükil ning tunnel oli kaetud suure prügikonteineriga. Prügikonteinerit kasutati narkootikumide äravedamiseks platsilt. Teised Californias avastatud tunnelid on siiani lõppenud majades ja laohoonetes.

Lisaks konfiskeeriti tunnelist umbes üks tonn kokaiini ja üle kuue tonni marihuaanat. Tegemist on 13nda tunneliga, mille Ameerika võimuesindajad on alates 2006. aastast avastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles