Video: Indoneesias õhiti viimane kihvkalade salapüüki harrastanud alus

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia võimud õhkisid ning uputasid esmaspäeval Patagoonia kihvkalade salapüügiga tegelenud aluse Viking. Laev on tagaotsitav olnud juba aastaid. Tegemist oli viimase laevaga grupeeringust “Bandit 6”.

MTÜ Sea Shepherd teatel hõlmas “Bandit 6” kuut Hispaania kalalaeva, mis kõik olid Interpoli poolt tagaotsitavad. Sea Shepherd'i ühing aitab kaasa vee-elu säilimisele.

Laeva meeskond arreteeriti eelmise aasta märtsis Malaisias, kuid 2015. aasta oktoobris põgenes laeva Viking meeskond vanglast ning nad kaaperdasid oma aluse Tai kuningliku mereväe arestitud aluste territooriumilt. Selle aasta 26. veebruaril märkas MTÜ Sea Shepherd alust sisenemas Indoneesia vetesse. Indoneesia rannavalve arreteeris laeva meeskonna.

Huffington Posti teatel tegutses laev Viking kummituslaevana, mis vahetas tihti oma nime ja registreerimiskandeid. Lisaks ei edastanud laev satelliitsignaale, seega polnud alust võimalik jälgida. Viking tegeles salapüügiga Antarktika vetes 13 aastat ning laeva märgati selle aja jooksul 18 korda, kuid sellest hoolimata suutis see alati põgeneda.

Laev Viking õhiti 14. märtsil madalas vees Lääne-Jaava rannikul. Laeva kapten ning selle 10-liikmeline meeskond on endiselt Indoneesias vahi all. Huffington Posti teatel tehakse laevast monument, mis tähistab Indoneesia võitlust illegaalse kalapüügi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles