Video: ema poolt hüljatud saarmapojad kosuvad varjupaigas

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Floridas leiti elumaja ehitusplatsil sissesõiduteed kaevates saarmapere. Ema jooksis ehmudes minema ning ei pöördunudki oma laste juurde tagasi. Beebisaarmaid kasvatatakse nüüd varjupaigas.

Viis nädalat vanad saarmabeebid kasvavad ja arenevad küll jõudsalt, kuid nad on endiselt ohustatud. Florida varjupaiga tegevdirektori sõnul on beebisaarmate loodusesse tagasi laskmine väga pikk protsess, mis on ka väga kulukas. Ühe saarma loodusesse tagasisaatmise hind on umbes 2300 dollarit.

Saarmad leiti elumaja ehitusplatsilt, kui ehitajad hakkasid kaevama sissesõiduteed. Saarmate ema põgenes ning nüüd teevad vabatahtlikud ja veterinaarid endast parima, et beebisaarmad ellu jääksid. Neid peab toitma iga päev vähemalt pool tundi ja seda kuus korda päevas. Väikesed patsiendid vajavad hoolt kuni juuli või augustikuuni kuniks nad ise endaga hakkama saavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles