Video: Surnud kalaparv Rio olümpiapaiga lähistel

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio de Janeiros, Guanabara lahes uhtus meri kaldale tuhandeid surnuid kalu. Samas lahes peetakse järgmisel augustikuul suveolümpiamängude veespordialasid.

Juhtunu kohta väljastati ka ametlik teade, kus öeldi, et lisaks suurele hulgale surnud sardiinidele leiti ka lahest prügi, kuid tõenäoliselt olid kalad nende madala väärtuse tõttu traalerite poolt üle parda tagasi vette visatud. Ametnikud lisasid, et peale vees hõljuva prügi ei märgatud seal muid visuaalseid ebanormaalsusi. Veest võeti ka veeproovid, mille tulemused selguvad viie päeva jooksul.

Kui Rio de Janeirole pakuti korraldada olümpiamänge, lubati, et samas lahes vähendatakse töötlemata heitvee hulka kuni 80%, kuid seda pole siiani suudetud teha. Eelmisel aastal välja antud sõltumatu raporti hinnangul leiti lahest palju ohtlikke viiruseid ja baktereid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles