VABA AKADEEMIA Imar Koutchoukali «​​Üks 19. sajandi Saksa akadeemiline draama: kuidas lõuna-araabia tähestiku dešifreerimine ajas kaks sõpra tülli»

Mariliis Maripuu
Copy

Reedel, 4.augustil peab Vabas Akadeemias järjekordse loengu Imar Koutchoukali, kes seekord räägib lõuna-araabia tähestiku dešifreerimisest.

Wilhelm Gesenius ja Emil Rödiger olid kaks olulist saksa filoloogi, kes andsid aastal 1841 peaaegu samaaegselt välja oma tõlgendused lõuna-araabia tähestikust. Sellele järgnes tuline nendevaheline avalik arutelu, mille nad pidasid saksa akadeemilistes ajakirjades. Käesolev loeng annab sissevaate ühesse markantsesse episoodi semitistika ajaloos ning selle tagamaadesse.

Loeng toimub 4. augustil kell 18.15 Tartu Jakobi kultuurikojas (Jakobi 41).

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba Akadeemia on 2018. aasta alguses asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Varasemaid Vaba Akadeemia loenguid on võimalik järele vaadata Postimees TV-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles