VÄLKVIDEO Kivimägi: venitamise saab lõpetada ka administratiivsete meetmetega, seni oleme otsinud kokkuleppeid

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Riigikogu aseesimees Tooma Kivimägi (RE) rääkis Postimehe otsesaates, et patiseisu parlamendis saab lahendada ka administratiivsete meetmetega, kuid seni on koalitsioon siiski otsinud kokkuleppeid.

Toomas Kivimägi sõnas, et võimalus lõpetada venitamine administratiivsete meetmetega on täiesti olemas ja seda on kaalutud.

Tema hinnangul annab selleks võimaluse riigikogu kodu- ja töökorra seaduse paragrahv 72, mis räägib sellisest võimalusest küll sõnavõttude puhul, aga ilmselt saaks seda analoogina kasutada ka olemasoleva olukorra lahendamiseks. 

«Arvan, et paragrahv 72 kasutades, on igati põhiseaduspärane ka see, kui ühel hetkel lõpetatakse kas protseduurilised küsimused või eelnõude ja arupärimiste üleandmiseks fikseeritakse aeg. Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse järgi on tegelikult juhatusele antud arvestatav roll, et reguleerida ja arutada neid küsimusi, mis ei ole riigikogu kodu- ja töökorraseadusega seotud. Jutt on protseduurilistest küsimustest ja antud juhul me saame väga üheselt öelda, et see, kui palju võib neid esitada ja kas neid saab lõputult esitada, on tegelikult seaduse tasandil reguleerimata, millest tulenevalt on see riigikogu juhatuse pädevuses.»

Kivimägi nentis, et juhatus langetab otsuseid küll konsensuslikult ja kui keegi juhatuse liikmetest on vastu, siis sellisel juhul otsust riigikogu juhatuses ka ei sünni, aga sellisel juhul on võimalik viia otsustamine riigikogu saali. «Siis jääb nii, nagu suur saal on otsustanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles