VÄLKVIDEO Vaata, milline on alampalga tõusu kokkulepe

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy

Uue valitsuse rahandusministri Mart Võrklaeva sõnul on neil tööandjatega olemas kokkulepe, et alampalk tõuseb 60 protsendini mediaanpalgast, samas on tööandjatelt tulnud ka teistsuguseid signaale.  

Mart Võrklaev rääkis saates «Ministri närviproov», et koalitsioonilepingus on kirjas, et 2027. aastaks liigutakse alampalgaga 60 protsendile mediaanpalgast ja selles lepitakse kokku tööandjate ja ametiühingutega.

«See ei ole meie unistus, see on tööandjatega läbi räägitud, kas sellises tempos liikumine ja sellise ühise suuna kokkuleppimine on mõeldav, nad on öelnud, et jah.»

Saatejuhi viitele, et Kai Realo Tööandjate Keskliidust on öelnud, et kokkulepe on vaid 50 protsendi osas ja kui juttu tuleb 60 protsendist, peab leppesse lisanduma ka kriisi ajal alampalga vähendamise võimalus, vastas Võrklaev, et ilmselt on kommunikatsioonis mingi segadus. Tema hinnangul on 60 protsenti tehtav ning see, kas tulevad ka mingid lisagarantiid, on läbirääkimiste küsimus. 

«Meid ei ole mõtet siin kuidagi valetamises või valeinfo levitamises süüdistada, me oleme suhelnud, ise olen suhelnud, peaminister on suhelnud ja me oleme selle suuna niimoodi võtnud. See oli punkt, mille üle me vaidlesime väga tõsiselt, suhtlesime osalistega ja see on läbi räägitud. Ma tean, mis ma räägin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles