VÄLKVIDEO ⟩ Kersna: riik peab eestikeelsele õppele üleminekul olema Tallinnale nõudlik partner

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy

Endine haridus- ja teadusminister Liina Kersna (RE) ütles Postimehe otsesaates, et võib juhtuda, et Tallinna linn töötab eestikeelsele haridusele üleminekule vastu, aga riigi ülesanne on olla selles protsessis pealinnale nõudlik partner. 

 Liina Kersna ütles vastates küsimusele, kas Tallinna linn võiks hakata eestikeelsele haridusele üleminekule vastu töötama, et väga suure tõenäosusega see just niimoodi lähebki.

«Tallinn on seda deklareerinud linnapea suu läbi, et need on ebarealistlikud plaanid, ei ole võimalik midagi teha, sest ei ole õpetajaid.»

Kersna tõi näite, et ka Tallinnas on mõnes venekeelses koolis koolijuht vahetunud ja lühikese ajaga on koolis välja vahetatud 27 õpetajat ning eestikeelsed õpetajad on leitud. Ta lausus, et väga palju on kinni motivatsioonis ja riik peab olema Tallinna linnale nõudlik partner, sest ka Tallinna linnas elavad noored väärivad võrdset kohtlemist ja võrdseid võimalusi. 

Kersna lisas, et sügisel avatavad kolm riigigümnaasiumi teevad samuti tööd selle nimel, et kutsuda sinna õppima ka vene emakeelega noori. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles