Homses Arteris: linnamesilased, müüdav vaikus, joodiknaised ja Peeter Oja

Arter
Copy

Selle nädala Arter uurib lähemalt üht söakat Eesti ettevõtet, mis müüb üleilmsetele suurkorporatsioonidele... vaikust.

Lehe kaanepersooniks on tuntud näitleja Peeter Oja, kellega kohtume ajal, mil aasta ühe oodatuima filmi «Eesti matus» esilinastus lükkub koroonaohu tõttu üha edasi ja viirus on esinemiste graafikusse tekitanud pikemaid pause. Muu hulgas räägib ta kirglikult poliitikast ja Venemaal toimuvast, samuti tuleb jutuks üksindus ja üksi olemise mõnu.

Naine ja joodik? Võimatu! Naised on suurepärased probleemiglasuurijad, osavad valetajad ja väsimatud õigustajad. Kuid probleem on tõsine. Arter kogus kokku joodik-naiste piinlikud lood, mida isegi sõbrannad ei tea, ja toob armutu aususega välja, mida alkohol naise välimusega teeb.

Veel mõni kuu, ja Tartus suleb uksed viimane koht, mille õhus on ehtsat ENSV hõngu. Aparaaditehase keldris asuva kohviku Sodiaak perenaine räägib, kuidas käis Tartu restoranides möll 80ndatel, miks sai Sodiaak 90ndatel nii menukaks ja kuidas leidsid selle koha üles Tartu ööelus eriti peeni nüansse taga ajavad hipsterid.

Tallinna Ülikooli teadur Liisa Puusepp ülikooli katusel - vasakul on mesitarud ja käes purk mett, mille kandsid läinud suvel kokku oma maja mesilased.
Tallinna Ülikooli teadur Liisa Puusepp ülikooli katusel - vasakul on mesitarud ja käes purk mett, mille kandsid läinud suvel kokku oma maja mesilased. Foto: Madis Veltman

Ilmselt pole paljudel aimugi, et Tallinna katustel on mesitarud ja seal askeldavad kümned tuhanded mesilinnud. Ent ükskõik, kas linnast või maalt, kosutab mesi tervist ja sobib toidu maitsestamiseks ühtemoodi, kinnitab teadur Liisa Puusepp, kes aitab silma peal hoida Tallinna Ülikooli kümnetel tuhandetel katusemesilastel ja analüüsib Eesti mett.

Mida uut on Porsche väikse linnadžiibi Macani juures peale selle, et auto on saanud nimesse juurde kolm tähte GTS? Muu hulgas võib öelda, et sõiduomaduste poolest pole Porsche insenerid teinud Macan GTS-i juures mingeid järeleandmisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles