Homses Arteris: kellameister, õiguskantsler, filmimees ja Aafrika tudengid

Arter
Copy

Selle nädala Arter käis kellameistri Jaanus Lillenbergi koolitusel, et õppida, kuidas parandada koost lagunenud kellamehhanisme. 

Lehe kaanekangelane, õiguskantsler Ülle Madise on lahutamatu osa Toompeal laiuvast riigiaparaadist, kuid kummatigi näeb tema hoopis teist taevaranda kui valitsus ja riigikogu. Arter kohtus õiguskantsleriga, et rääkida asjadest, mis hetkel kõige rohkem ühiskonna hinge kriibivad.

Äsja 75. sünnipäeva tähistanud filmi- ja kunstimees Mark Soosaar rassib endiselt mitmel rindel. Arter aitas tal mandrilt Manijale heinu ja kartuleid vedada ning kuulis põnevaid lugusid, kuidas üks Picasso töö Pärnusse jõudis, kuis välis-eestlaste seas võis paari Wiiralti graafikalehe eest tutika Volvo osta ja kust salaurkast Soosaar oma eluenergiat välja võlub.

Eestis õppivad Kongo, Ghana ja Nigeeria tudengid räägivad Arterile, miks nad Eestisse tulid ja mida nad siinsest elust arvavad. Ilmneb, et kõik töötavad Eestis inseneriharidust nõudvatel kohtadel ja tulid siia ennekõike parema hariduse pärast.

Unustage soolarohketest puljongikuubikutest keedetud supileem. FoodStudio üks asutaja ja kokk Helgor Markov kutsub kodukontori õitseajal ise poppi ja toekat puljongit keetma. «See on kordi maitsvam ja tervislikum pealegi,» ütleb ta.

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda juba homsest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles