Homses Arteris: trubaduur Tepandi, Arvo Pärdi Alina ja Võhma valgusetoojad

Arter
Copy

Selle nädala Arter käis külas Võhma küünlameistritel, kes on juba pikki aastaid pakkunud mornivõitu väikelinna inimestele tööd, valgust ja soojust.  

Lehe kaanepersooniks on tuntud trubaduur, näitleja ja õpetaja Tõnu Tepandi, kelle laulud on meid saatnud üle viiekümne aasta. Needsamad laulud, mis aitasid võõra võimu all säilitada väärikust, julgustasid iseendaks jääma ja mõtestasid eestlaseks olemist, kõlavad üllatavalt värskelt ka praegu. Ning loomulikult tuleb igapäevasest tormlemisest mõne sammu kõrvale astunud Tepandiga juttu usust, lootusest ja armastusest.

Kuidas elab Alina, kellele Arvo Pärt pühendas aastate eest ühe oma armastatuima heliteose? Võtsime daamiga jõulude eel ühendust ja saime oma küsimustele põnevad vastused.  

Meie ajakirjanik kohtus vanahärraga, kelle päevi sisustavad kass, kukk, kaks koera ja lendavate taldrikute laevastik.

Pühadesöömaajaks on tänavu kõige tervisesõbralikum koguneda õue ja grillida kala. Kokk Allar Oeselg näitab selleks puhuks ette, kuidas jõuluks grillil haugikotlette küpsetada.

Kes on lõppeva aasta stiiliikoonid? Arter hoidis silmad lahti nii moe-, meelelahutuse-, kultuuri-, teaduse- kui ka poliitikarindel ning leidis veerandsada sisukat, värvikat ja vägevat naist, keda lõppevast aastast mäletada.

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles