Homses Arteris: maskihirm, sült vahuveiniga ja Eesti ainus koeratõug

Arter
Copy

Selle nädala Arter uurib lähemalt, mille poolest on Eesti tunduvalt parem maa kui USA ja heidab pilgu meeste kingamoele.  

Lehe kaanepersooniks on Euroopa mõjukamate teadlaste hulka valitud (Tallinna tehnikaülikooli) biorobootika professor Maarja Kruusmaa, kes otsib Arteri palvel lahendusi kõige põletavamatele hetkeprobleemidele. Kas koroonavaktsiini peab kartma? Kuidas võidelda maskihirmuga? Mida teha, et piirangud ja pimedus elu liiga kurvaks ei muudaks?

Arter käis Märjamaal külas perearst Marika Hiiemaal, kes võiks olla juba mitu aastat pensionil ja pühendada kogu oma aja kaheksa Eesti hagija eest hoolitsemisele. Kuid ta ei saa pensionile jääda, sest nagu kümnetes teisteski Eestimaa kohtades, jääks siis tuhanded inimesed ilma arstiabita. Sest perearste väikestes kohtades lihtsalt napib.

Kuidas süngel koroonasügisel end mitte lootusetult umbe mõelda? Tuleb välja, et nii mõnegi tuntud inimese jaoks on mõtteid ja vaimu tuulutavaks aknaks maalimine.

Oma inspireerivates toonides kodu näitab lehelugejatele Tallinna vanalinnas juba aastaid tagasi vastupandamatute šokolaaditrühvlitega kuulsust kogunud Peeter Reier alias Pierre.  

Proovige süldi kõrvale vahuveini, soovitab hiljuti Kalev Kesküla nimelise parima veinikirjutise preemia saanud sommeljee Igor Sööt pühadelauale ootamatut toidu-veini kooslust.

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles