Homne Arter toob draamat USAst, ideid Mulgimaalt ning seiklusjutte Jõgevalt ja Soomest

Arter
Copy

Selle nädala Arteris kirjutab presidendivalmiste ajal USAs seigelnud ajakirjanik Krister Kivi, mida põnevat ta märkas kogu maailma köitnud suure poliitilise draama kaadri taga.  

Lehe kaanepersooniks on Mulgimaal Heimtalis elav tekstiilikunstnik Anu Raud, kes unistab, et tema kodutallu tekiks tulevikus koht, kus loomingulised inimesed saaks närve sirgestada, ilusaid maale ja lilli nautida. «Tänase inimese kõige suurem häda on see, et kõike on liiga palju,» märgib ta Arterile antud usutluses.

Ergo kindlustusseltside investeeringute juht Alo Alunurm on esimene eestlane, kes tegi läbi 2000-kilomeetrise rattasõidu piki Soomet. Ta nautis teel Lapimaa imeliselt värviküllast sügisloodust ja kohtus arvukate põhjapõtradega, kuid tundis ka valu.

Jõgeval aastakümneid diivaneid valmistanud ärimehed võtsid märtsis kuulda riigi kutset: aidake meid maskidega. Aga nad ei osanud aimatagi, kui ränk kadalipp tuleb neil läbida enne korraliku meditsiinimaskini jõudmist.

Rühm Eesti loomingulisi leiutajaid arendab interdistsiplinaarset digikeskkonda, mis lubab otsesidet artisti ja publiku vahel ning on leidnud märkimisväärset tähelepanu ka mujal maailmas.

Tutvustame Salti ja Riviera Palais Brasserie restoranide lennukat perenaist Tiina Kõresood, keda kutsutakse Eesti restoraniilma pop-up'i-kuningannaks, kes paneb Haapsalu toidufestivalil tantsima tänavatäie inimesi ja julgeb avada keset viirusekeerist veel uue söögikoha.  

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda homsest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles