Homses Arteris: vihmausside elust, puugihirmust ja eestlaste uuest maailmavallutuse plaanist

Arter
Copy

Selle nädala Arteri kaanepersooniks on evolutsioonibioloog ja lastekirjanik, nelja lapse ema Tuul Sepp, kes põhjalikus usutluses tõdeb, et inimene on endiselt savannielanik nagu 60 000 aastat tagasi. Aga miskipärast pelgab seesama inimene linnas elades vaikust, puuke ja niitmata muru, kuigi peaks hoopis kartma müra, saastunud õhku ja autostumist.

Vennad Kristjan ja Joan Kangro on pärit väikesest Eesti kohast, millest enamik pole kuulnudki. Ometi on nad visa tööga jõudnud tasemele, kus kumbki rajab ettevõtet, mis võiks omal alal vallutada maailma. Ja just sellised plaanid neil ongi!

Bocuse d`Oril end Euroopa kokkade esikümnesse võistelnud ja Eesti edasi finaali viinud kokk Artur Kazaritski peab oma Sillamäe vanematekodu toite parimaks maailmas. «Kodune toit on tõeline luksus,» ütleb Põhjamaade ühes ikoonrestoranis Geraniumis töötav Kazaritski.

Eesti moekunsti hinnatuima auhinna Kuldnõela võitis Roberta Einer. Kuid ihaldatud auhinna juurde käivad alati ka kired ja erimeelsused. Arter uuris asjatundjatelt, mis on see saladus, millega mõni disainer nii žürii kui ka publiku südamed võidab.

Selle nädala Arter uurib veel lähemalt sügiseste linnavihmausside hingeelu ja hindab kahte väikest elektriautot. Kõigest sellest ja paljust muust saate lugeda juba homme ilmuvast Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles