Urmas Vaino homses Arteris: «Ole hea laps!» ei peaks kunagi ütlema

Arter
Copy

Homse Arteri kaanekangelane on saatejuht Urmas Vaino. Sel sügisel virgutas teleajakirjanik kõigi mõttemaailma sarjaga «Maailma kõige targem rahvas», mis lükkas ümber mitmed aegunud arusaamad õppimisest.

Nüüd jätkub tõe ja õiguse jaht saates «Suud puhtaks». Arter saatis Vainot nii stuudios kui ka spordirajal ja sai teada, et paljud vanad tõed enam ei kehti.

Veel vaatame selle nädala Arteris uuriva pilguga otsa möödunud sügisel eeskätt Lõuna-Eestit laastanud supertormile. Kuidas inimesed ekstreemsetes oludes siiski hakkama said ja kus ootamatul kombel hätta jäädi? 

Taanis ja Rootsis rahvastikutervist ja toitumist õppinud Janne Lauk asus uurima, kas Eestis on väikese sissetulekuga peredel üldse võimalik tervisesõbralikult süüa. Tuli välja, et sugugi mitte. Aga Janne Laugul on ka ideid, kuidas hullu olukorda päästa.

Ehitusettevõtja Andrus Mutli hakkas keskeas tõsiselt sporti tegema ja sai sügisel hakkama saavutusega, mis käiks üle jõu isegi Erki Noolele: ta tegi kolme nädalaga kolm kümnevõistlust ning püstitas kolm omavanuste Eesti rekordit.

Nädalalõpus tähistab sadat Eesti tarbekunstnikku ühendav Kunstiakna galerii oma 10. sünnipäeva. Sel puhul paneb kunstirahvas lauale vimmaäkise, ploomikoogi ja küpsiseampsud. Tehke järele ja pidutsege kaasa!

Milline tuleb moesügis? Parimad moeloojad annavad kaksteist märksõna, mis moemosaiigi kokku panevad. See on kõige olulisem, mida praegu on tarvis moest teada!

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles