Homses Arteris: kokkade olümpia, seentega suhtlemine ja vanaema vinüülplaadikogu aarded

Arter
Copy

Selle nädala Arter kuulab laulva näitleja Mari Jürjensi uut heliplaati ja tutvustab maailma olulisimat kokandusvõistlust Bocuse d'Ori, mille Euroopa voor toimub järgmisel nädalal Tallinnas.

Arteri kaanestaariks on tuntud fotokunstnik Peeter Laurits. Oma samblases koduaias võib Laurits visata kõhuli ja uurida seeni, kes ei tea midagi poliitikast, koroonapiirangutest ja lõputust lageraietulekahjust. Või oleks neil siiski midagi öelda, kui oskaksime seentega suhelda, arutleb ta intervjuus.

Tallinna kesklinna nelja tärni hotelli Nordic Hotel Forumi juht Feliks Mägus on pidanud kevadest saadik vaatama, kuidas tema elutöö on sattunud suurde ohtu. Selle päästmiseks oli ta sunnitud 120 töötajat kõigi nelja tuule poole saatma. Arter näitab, millele Mägus panustab, et oma hotelli lähikuudel päästa.

Arter uurib, kas vanaema plaadikapis leiduvad haruldused võivad maksta terve varanduse? Vinüülplaadifanatt Ahto Külvet tutvustab mõnda Eesti plaati, mille eest makstakse roppu raha.

Eesti moelooja Liisi Tui toob tagasi Itaalia filmiklassika kompromissitu naiselikkuse. «Pole vaja võimukat mees-naist mängida, et oma tahtmist saada,» ütleb disainer. Virtuoza by Liisi Tui eksklusiivne digimoeshow tuleb ettekandele 15. oktoobri õhtul kell seitse, ainult Elu24 veebis.

Lehe autospets teeb kuulsal Hockenheimi ringrajal kiiremad ringid Porsche Taycanil ja veendub, et elektriautode seas on väga keeruline sellest masinast paremat saavutada. 

Kõigest sellest ja veel paljust muust lugege juba homme Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles