Video ⟩ Homses Arteris: Urmo Aava avab Rally Estonia telgitaguseid ja kirjeldab ralli korraldamisega seotud ootamatuid üksikasju

Arter
Copy

Arteris kaanekangelane, äsjase Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava tunnistab pikas ja üksikasjalikus usutluses, et soovib rallispordis säilitada selle ürgseid omadusi, nagu purunevad rehvid ja lekkivast mootoriõlist tulev kärsahais.

Ta ei taha, et Eestit maailmas tutvustav ala muutuks sama steriilseks, nagu on muutunud ringrajasõit. Seepärast oligi Rally Estonia rada sõitjatele tehtud raskeks, räägib ta.

Eesti muusika suurkuju Arvo Pärt tähistab sel nädalal 85. sünnipäeva. Arter ajab juttu särava ja särtsaka produtsendi Kadri Tikerpuuga, kelle kire ja energia toel jõuavad Eesti publikuni nii Pärdi Päevad kui ka Nargenfestival.

Endine kuulsuste ihukaitsja Nathan Popa kolis New Yorgist Eestisse, sest avastas, et see on maa, kus kohtab veel tõelist klassikalist ilu. Nüüd püüab ta isa eeskujul kunstile pühendununa jäädvustada seda ilu oma fotodel ja videotes.

Veel uurib leht lähemalt, kes on need inimesed, keda rahvakeeli kutsutakse koroonadektetiivideks? Kui palju ikkagi tuleb neil reaalselt detektiivitööga tegeleda?  

Arter hindab, kui vürtsikad on tegelikult kolme piprakaunaga tähistatud teravad road meie söögikohtades ja teeb Laitse RallyPargis proovisõitu tõldautoks kutsutud vana limusiini Pierce Arrow'ga.

«Seened on müstilised,» põhjendab Eesti üks tähtkokkasid Silver Saa toidulehekülgedel oma seenelembust ja näitab lugejale ette, kuidas valmistada haavapuravikest, ricottakreemist ja kasesiirupist mõnusat sügismetsa maitsega suupistet.

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles