Vaba Akadeemia loeng ⟩ Mati Martin: «Kuidas putukad sigivad»

Eveliis Mee
, Postimees TV toimetaja
Copy

11. septembril on Vabal Akadeemial hea meel taaskord tervitada entomoloog Mati Martinit, kes seekord kõneleb putukate sigimisest.

Järglaste saamine on üks elusolendi eksistentsi peamine eesmärk. Putukad on väikesed ja pealtnäha üsna kaitsetud loomad. Sellele vaatamata on nad teiste loomaliikide kõrval väga edukad. Neil on järglaste saamiseks väljakujunenud mitmesugused strateegiad, mõned neist väga omapärased ja keerukad. Enamik putukatest on väga väikesed ja seega piiratud liikumisvõimega. Kuidas sellisel juhul leida sigimispartner või kas seda ongi üldse vaja? Neile ja veel teistele küsimustele saab vastuse, kui kuulate seda loengut.

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba Akadeemia on 2018. aasta alguses asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles