Katri Raik homses Arteris: poliitikas ei ole veri alati eesmärk

Arter
Copy

Selle nädala Arteris saate lugeda karme uudiseid kliimarindelt – kaladele mõjub kuumenemine nagu massimõrv! Lisaks teeme 300 km pikkuse matka läbi Eestimaa, läheme paadiga proovisõidule ning viskame grillile ohtralt köögivilju.

Arteri kaanekangelanna on rahvasuus Narva suursaadikuks nimetatud Katri Raik. Värvika daami käekotti mahuvad riigisaladused, käsikirjad Narva ajaloost ja ahjusoe kulebjaaka.

Raik rõõmustab, et nüüd, koroonaviiruse leviku ajal, on Narva jõudnud ka need eestlased, kes varem käisid suvitamas Egiptuses või Türgis. «Eesti keelt kuuleb kõikjal, mina tavaliselt ka oma koduaknast,» räägib Raik Arterile ja lisab, et Narva ei ole kunagi olnud nii palju Eesti linn, kui ta on praegu.

Venemaa on Narva kõige suurem vaatamisväärsus, tema rõõm ja mure, ütleb Katri Raik. «Kui Jaanilinnas või Ivangorodis käib järjekordne õppus ja püssipaugud kostavad üle jõe, siis see on muidugi sulaselge heidutus. Ning koroona alguses tundus Narvas paljudele, et käes on maailma lõpp – salasigarette enam ei saa, bensiini tuleb osta Eestist, kotikaubandust Venemaaga pidada pole võimalik. Aga midagi õudset ei juhtunud. Narva on ka ilma Jaanilinnata elus ja taksosõit maksab endiselt 2.50. Ja Peterburi turisti asemele on tulnud Tallinna turist.»

Sellest, mida räägib Raik argielust Narvas, telefonide pealtkuulamisest, silotornidest, Martin Helmest ja USA advoaadibüroost ning tema enda ootamatust ametist siseministrina loe juba homme Arterist.

***

Kas elu võib olla sama muretu ja tiksuda laisas rütmis nagu reagge muusika? Eesti tuntuim Jamaica kultuuri fänn Tarrvi Laamann jagab Arteriga kohalike õnneliku elu saladusi, mis ka tõsistele eestlastele marjaks ära kuluvad.

Arter avastas, et Hiina nuudlid võivad maitsta sootuks teisiti kui need kehvad kiirversioonid mida kõik kohad täis on. Autentset Hiina mekki leiab ka lähemalt kui Pekingist.

Moegeenius Tanel Veenre sai hakkama tõelise võlutrikiga - muutis vääriskivid vedelaks. Kuidas ametüst seksikalt kehale voolab? Milliseid hetki on talletatud moemärgi kümnenda aastapäeva puhul ilmuvasse raamatusse?

Kõike seda ja palju muudki põnevat saad lugeda juba selle nädala lõpu Arterist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles