Doktor Mardna homses Arteris: inimkond peab pidurdama juurdekasvu ja tarbimist

Arter
Copy

Elada tuleks tegelike vajaduste järgi, ütleb kunagine sõudja, teenekas peaarst ja meditsiinijuht Peeter Mardna, homse Arteri kaanepersoon. 

«Olen päris kindel, et 80 protsenti poodides müüdavast pole igapäevaseks eluks vajalik. Inimkond jääb eksisteerima, kui suudab pidurdada juurekasvu ja põhjendamatut tarbimist. Kaks punkti, teistmoodi ei saagi olla.»

Tarbimise kohta räägib ta muigega loo sellest, kuidas üks tema natuke isemoodi sõber ütles, et ei osta põhimõtte pärast uut autot. «Ta müüs oma vana Audi maha, sai selle eest 320 eurot, ostis endale 300 euro eest uue auto, millega sõidab juba viis aastat.»

Selle nädala Arter uitab veel eraklikul Väike-Pakri saarel ja uurib täpsemalt, miks räägitakse seal üha rohkem igavesest elust.  

Paari aasta eest siitilmast lahkunud vastuoluline muusik ja showmees Onu Bella, kodanikunimega Igor Maasik jättis endast maha ootamatult uhke pärandi. Arter uurib asja lähemalt.

Kui lennusõit tundub heidutav ja ohtlik, siis ärge muretsege. Näiteks maratonijooks, mis levib üha rohkem massidesse, on lennusõidust tervelt 17 korda eluohtlikum. Rääkimata meres ujumisest, kus on tervelt 30 korda suurem tõenäosus surma saada, kui lennates.

Kas te teate, milline näeb välja põld-võõrkapsas või jaapani lehtnaeris? Kui ei, siis Arter annab abi. Tallinna Botaanikaaia aednik Tiina Marjapuu tutvustab põnevaid salatisorte, mida võib vabalt ka juulis maha panna, et värske köögiroheline omast käest võtta oleks.

Kõiges sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles