Edgar Savisaar homses Arteris: EKRE-l on olnud üsna köögasid ministrikohtade peal

Arter
Copy

Pühapäeval 70. sünnipäeva tähistav Edgar Savisaar tunnistab homme ilmuvas Arteris, et tal on tervelt kuus ravimatut haigust, aga kõige rohkem annab tunda jalg, mida ei ole.

«Ta võib valutada või külmetada. Ja külmetamine võib olla palju hullem kui valutamine,» räägib Savisaar. «Jalg hakkab valutama ja külmetama sealt, kus teda ei olegi. Kujutage ette – hakkab sealt kõvasti valutama! Neid nimetatakse fantoomvaludeks, ja need on võrdlemisi ebameeldivad.»

Lisaks tuvastasid eelmisel aastal arstid, et tal oli insult. «Päris ebameeldiv. Ma ei olnud insulti kunagi põdenud ja ei osanud selle kohta midagi väga öelda. Olin mitu päeva pikali.»

Küsimusele, kuidas Jüri Ratas tema hinnangul eriolukorraga hakkama on saanud, pahvatab Savisaar: «Ärge mind kiusake Jüri Ratasega, heldekene!» Ta leiab, et Keskerakond on muutnud oma positsioone ning see ei ole enam see partei, kes ta oli. Kas see on tingitud liidrite muutusest? «Jah, ka liidrite muutusest, aga peale selle hoolimatusest inimeste vastu,» kostab Savisaar.

Kuid hoolimata sellest, et EKREt tümitatakse, arvab Savisaar, et EKREst oli asja. «Praegu ma ei ole enam sada protsenti nii kindel,» nendib ta ja lisab selgituseks, et EKRE on endale mitmed pallid sisse lasknud: «Ma ütleks ministrite valik, mitte muudatused – neil oli üsna köögasid seal ministrikohtade peal,» rääkis Eesti poliitika suurkuju oma juubeli eel Arterile.

Pikka intervjuud Edgar Savisaarega saate lugeda juba homsest Arterist.

***

Veel räägib selle nädala Arteris finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler, mis imevägi ajab teda varahommikuti välja kodukandi linde pildistama.

Arter tegi proovisõidutiiru Tallinna lahel Premium Boats’i esitluspaadiga Nordkapp Gran Coupe 905. See merekindel külma ilma kalapaat sobib hästi selleks, et minna perega rannalähedasele merematkale.

Mis saab siis, kui maalikunst ja moekunst löövad käed? Moekunstnik Lilli Jahilo tõi oma kleidiloomingule Adamson-Ericu surematud tööd. Nimelt valmis tal Eesti kunstimuuseumi 100. aastapäevaks ja moemaja 10. sünnipäevaks kollektsioon, milles ärkasid ellu legendaarse Eesti kunstniku maalid, keraamika ja joonistused.

Söögi-joogi leheküljel aitab toidublogija Britt Paju meelde tuletada, kuidas valmistada viljaaia esimesest suvekuulutajast rabarberist saiavormi ja mannavahtu. Siiski, mõlemad vana kooli magusroad on tema käe all saanud pisut uudsema rüü.

Kultuuri- ja arvamuslisa AK aga küsib lastekaitsepäeva eel, kelleks saab sel aastal kooliteed alustav laps, arutleb, kuidas karantiinita edasi elada ja võtab fookusesse 90-aastase Clint Eastwoodi.

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist ja AK-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles