Homses Arteris: kuidas võluda viie päevaga välja pool miljonit eurot

Arter
Copy

Selle nädala Arterist saab lugeda, et arvamine, justkui koroonakriisi ajal on kõik rahakraanid kinni keeratud, ei vasta päris tõele. 

Tehnoloogiaettevõtja Kustas Kõiv suutis kõigest viie päevaga välja võluda ligi pool miljonit eurot, et laiendada oma parkimis- ja autopesulaäpi rakendust. 

Kõivul oli oma parkimis- ja autopesulaäpi Barking jaoks hädasti vaja rahasüsti. Tal oli vaja raha, et liidestada 450 parkla ja pesulaga Barkingu süsteemi veel 200 parklat või pesulat. Ennekõike Saksamaal, kus asub Euroopas enim pesulaid, sest seal on keelatud autot keskkonna säästmise nimel kodus pesta.

Kuid siis hakkas Eestile lähenema koroonapandeemia ja investorid, kes olid lubanud kampa lüüa, ei julgenud enam riskida. Kõiv oli nullis tagasi, kuid siis tuli päästev idee: investeerimisplatvorm. Seal jõudis ta oma miinimumeesmärgini, 150 000 euroni, kahe tunniga ning ring suleti viie päevaga, kuna investorite huvi oli niivõrd suur, et tekkis ülepakkumine.

Homses Arteris räägibki Kõiv oma senisest ärikogemusest, ideedest ja tagasilöökidest.

***

Homse Arteri kaanekangelane on teadlane Aigar Vaigu, kelle juhitud lennukas teadussaade Rakett 69 jõuab täna finaali. Füüsik selgitab, kuidas koroonakriis ja pensionid astuvad ühte jalga, miks on tark olla tervislikum ja kuidas ekraanid meid lolliks teevad.

Ajakirjanik ja teatrikriitik Margus Mikomägi on aegade jooksul eri väljaannetes avaldatud järelehüüetest kokku pannud «Surnute raamatu», mis hoolimata kõhedast kõlast äratab ellu lahkunud suurkujudest helgemad mõtted. 

Moeteraapia on kasulik asi, sest see päästab kriisiaja masendusest. Äsja lõppenud virtuaalne Tallinn Fashion Week tõi esile, mida sel kevadel kanda tuleb: kulda, liivalosse ja sefiiritorte!

Küllap ükskord koidab päev, mil saab jälle ühistele koogisöömistele koguneda ja siis on rootslanna Lena Söderströmi magusaraamatu külluslik koogiglamuur omal kohal. Tema lopsaka toorjuustukoogi besee ja maasikatega võib pere vabas vormis vaagnale miksida aga kas või juba homsel emadepäeval. 

Kõigest sellest ja veel paljust muust saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles