Homses Arteris: eesti tüdruku imeline lend Lasnamäelt Los Angelesse

Arter
Copy

Selle nädala Arter valgustab läbi uskumatu muusikalise tähelennu, kuidas Eesti tüdruk Yasmyn (loe jasmiin, rõhk esimesel silbil) jõudis Lasnamäe korterist Los Angelese muusikataevasse.

Lehe kaanepersooniks on suurärimees Ain Hanschmidt, kes pikas usutluses selgitab, kui rängalt on koroonapandeemiast tingitud majanduslangus purenud tema äriimeeriumi silmapaistvaimat ettevõtet Tallinki.

Ent Hanschmidt ei jää pikalt halama, vaid mõtleb juba sellele, kuidas surutises majanduselu uuesti käima vedada. Varasemate ränkade majanduskriiside kogemuse taustal märgib ta muuhulgas, et praegune valitus on vähemalt seni võtnud ettevõtjate ja inimeste olukorra leevendamiseks ette rohkem, kui seda tegid varasemad valitsused.  

Pikalt kestnud eriolukord on keeranud pea peale enamiku argirütmi. Suure lüpsifarmi pidaja Juhan Särgava on kaotanud poole senisest käibest ning peab osa lehmi saatma peagi tapamajja. Reaalkoori direktor Ene Saar aga tõdeb, et õpetajad rabavad topeltkoormusega, mistõttu mitmedki neist kurdavad, et päeva lõpuks selg valutab ja silmad kipitavad.

Nagu paljud teised kokad, püüab ka Narva-Jõesuu einelaua Franzia köögipealik Indrek Kõverik oma majapidamist koroonakriisi ajal toidupakikeste valmistamisega elus hoida. Suurema osa Franzia kuulsast suitsuribist sõidutab ta praegu oma Tartu ja Tallinna püsikundede koduukse ette.

Kõigest sellest ja paljust veel saad lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles