Homses Arteris: kuidas elas Eesti üle siin laastanud Hongkongi gripi?

Arter
Copy

Selle nädala Arteris meenutame, et poole sajandi eest rullus üle maakera tänini kõige nakkavam gripipandeemia, Hongkongi gripp. See nakkas nagu põrguline. Kuigi Eestis võis selle kõrghooajal ühe kuu jooksul haigestunuid lugeda kokku üle saja tuhande, ei mõelnud keegi toona elu päriselt lukku panna.

Lehe kaanekangelaseks on Reigo Ahven. Mida teeb Eesti kõige optimistlikum muusik ja džässientusiast, kui kõik tema tegemised üleöö kokku kukuvad ja isiklikuks sünnipäevakingiks on eriolukord, mis tõmbab kohtumisterohkele elurütmile määramatuks ajaks kriipsu peale?

Laupäeval on kuulsa ooperilaulja Georg Otsa 100. sünniaastapäev. Haruldasi mälestuskilde mehest, kelle talendil oli miljoneid austajaid üle kogu Nõukogude Liidu ja kes laulis end «Saaremaa valsiga» soomlaste südamesse, jagab üks tema lähimaid kaasteelisi, õde Maret Purde.

«Minu karjääri lõpuosas toimus suur murdumine. Depressioon, hakkasin ennast vigastama,» meenutab Arterile antud intervjuus endine olümpiavõitja Kelly Holmes. Pikki aastaid Briti relvajõududes teeninud naine käis hiljuti Tapal, et seal teenivatele kaitseväelastele rääkida vaimse tervisega seonduvast. See on probleem, millele arvatavasti ühegi riigi relvajõududes piisavalt tähelepanu ei pöörata. 

Kõigest sellest ja paljust veel saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles