Homses Arteris: «Viimse reliikvia» Gabrieli senirääkimata lood

Arter
Copy

Selle nädala Arteris tutvustame Pärnust pärit noort inseneri Andres Kaldveed, kes töötab juba viiendat aastat Inglismaal kuulsa Rolls-Royce'i lennukimootorite tehases. Tema ülesanne on kontrollida, et suurte Boeingute ja Airbuside elutähtsad osad püsiks laitmatus töökorras.

Et märtsis möödub 50 aastat küllap menukaima Eesti filmi «Viimne reliikvia» esilinastusest, on Arteri uhkeks kaanekangelaseks vürst Gabrieli kehastanud Aleksandr Goloborodko. Juba 81-aastane, ent jätkuvalt vitaalne ja toimekas vene näitleja räägib pikas ja lopsakas intervjuus tänutundega rollist, mis tegi tundmatust provintsinäitlejast üleöö üleliidulise staari. Mahlaka jutuga mees meenutab hea sõnaga kaasnäitlejaid ja filmitegijaid ning kiidab ka kunagisi Tallinna lokaale ja omanimelist likööri. 

Pole saladus, et hiinlased söövad kõiki neljajalgseid, kui tool välja arvata. Hiina eksootiline gurmeeköök, kus süüakse nahkhiiri, madusid, kasse ja koeri,  on kostitanud maailma aina uute loomadelt inimesele kolinud viirustega. Täna möllav koroonaviirus nende seas. 

Kas teate, kui karm on treeneri elu tegelikult? Arter tegi kaasa MyFitnessi populaarseima treeneri Mihkel Vabriti päeva ning veendus – selline pöörane elustiil vajab missioonisõdalase füüsist, rokkstaari karismat ja raudseid närve.

Kõigest sellest ja paljust veel saate lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles