Selle nädala Arteris: Priit Pärn äratas kilplased uuesti ellu

Arter
Copy

Selle nädala Arteris räägime loomulikult kuuskede kaunistamisest ja ka ägedatest peokleitidest.

Rahvusvaheliselt tuntuim ja pärjatuim Eesti animafilmi suurmeister Priit Pärn räägib sisutihedas intervjuus, miks just selle aasta lõpuks sai loodud legendaarsete kilplaste tegemistest uus raamat. Miks on kilplased hetkel Eestis aktuaalsed? Kuivõrd maksab värskest raamatust otsida otseseid seoseid tänase argipoliitikaga? Ent veel meenutab maestro, millise vaeva ja kavalusega sai ta nõukaajal luua filme, mis olid sisult kõike muud kui üksnes lihtsad ja südamlikud lastefilmid.  

Väikeses Leevi külas, kus isegi suur kauplustekett poepidamisel mõtet ei näinud, on kaks aastat töös olnud loomakliinik, mille arst Airi Ilves-Luht nimetati tänavu Eesti aasta loomaarstiks. Arter käis kohal ja uuris, mis ime toel toimib nii kauge ja väikese paiga loomakliinik.

Eesti menukamate lastelaulude autor Airi Liiva avaldab, mis on hästi toimiva abielu saladus. Tal on neli last ja mees, kes teda kõigis ettevõtmistes omakasupüüdmatult aitab. Airi Liiva suur tõdemus püsiva abielu kohta kõlab, et ta on abikaasaga koos sellepärast, et tal meeldib temaga olla, mitte sellepärast, et neil on lapsed.

Pärnu kodurestorani Kirss Toidul pererahvas jagab me lugejatele oma jõuluõhtu retseptiklassikat.

Kõigest sellest ja paljust muust saate lugeda homme ilmuvast Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles