Õed Liisa ja Marta Pulk Arteris: kui uks on kinni, siis läheme aknaid otsima

Arter
Copy

Selle nädala Arterist saate lugeda kogu maailmas kirgi kütvast võidusõidufilmist, uuest meremuuseumist ja eestlaste edust šokolaadi MM-võistlustel.

Eesti filmitaevasse on üleöö tõusnud kaks andekat Pulka, õed Liisa ja Marta. «Isegi meie oma sõbrad ajavad meid segamini,» tunnistavad õed ilmse lõbuga. Arter otsustas Pulga-müsteeriumisse selgust tuua: Liisa Pulk särab näitlejana «Ükssarviku» peaosas, Marta Pulk on paljudele südamesse pugenud dokumentaalfilmi «Aasta täis draamat» režissöör. Juttu tuleb filmisaladustest, mida publik saalis iial ei aimaks ning loovust tiivustavast vaesusest.

Veneetsiat uputab viimase viiekümne aasta vägevam suurvesi. Postimees käis kohapeal uurimas, mida see endaga kaasa toob. Mis tunne on, kohver pea peal, läbi rinnuni vee hotelli poole kahlata?

Meremuuseumi juht Urmas Dresen selgitab, milline peab tänapäeva muuseum olema ning kergitab katet uuendustelt Paksu Margareta tornis. Suurejooneline Lennusadam meelitab aastas kokku tervelt 220 000 külalist Eestist ja piiri tagant. Arter uuris välja, et novembri lõpul uksed avav Paks Margareta saab olem vähemalt sama uhke, eestlastele oluline ja eriline muuseum.

Laulja ja luuletaja Kristiina Ehin võttis kampa oma kolm sõbrannat bändist Naised Köögis ja käis kadrit jooksmas. Eesmärk oli näidata, et eestlaste vanad ilusad traditsioonid on tugevamad kui peale pressiv Halloween. Ja Naised Köögis ei pidanud eeslastes pettuma!

Kõike seda ja palju muudki põnevat saad lugeda juba selle nädalalõpu Arterist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles