Homses Arteris: Peep Vain, Tiina Lokk ja äärmuslikud keskkonnafanaatikud

Arter
Copy

Selle nädala Arteris räägime Eesti kuulsaimast koolitajast Peep Vainust, kes tegi teisipäeval comebacki Saku Suurhallis 6000 kuulaja ees. Uurime, kuidas mees suureks etteasteks valmistus ja kuidas kauaoodatud tagasitulek õnnestus?

Arteri kaanekangelane on pimedate ööde kuninganna Tiina Lokk. Film ei ole kaugeltki ohutu meelelahutus! Elamusest ajupesuni on vaid väike samm. Film on ka halastamatu suurendusklaas, mis toob välja ühiskonna probleemid. Räägime ahistamisest, emade süükoormast ja sellest, kas naiseks olemise eest tohib nõuda hinnaalandust. Meestekeskses filmimaailmas karastunud naine julgeb sõna võtta teemadel, millest rääkimata jätta oleks kuritegu.

Priit Pullerits avastas New Mexicos keset kõnnumaad kummaliste rajatistega kogukonna. Selgus, et seal elavad keskkonna päästmise fanaatikud, kes on ehitanud oma majad prahist ja jääkidest. Aga nende pealtnäha säästev elustiil tekitas mitmeid küsimusi mõttetust raiskamisest.

Tänavu parimaks noorkokaks kuulutatud Noel Moglia õpetab valmistama üht oma Eesti-Itaalia segapere lemmikrooga, spagette Bologna kastmega.

Kõigest sellest ja paljust muust saate lugeda homme ilmuvast Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles