Arter 5 oktoobril: Andres Tarand, pesemata teksad ja Vanamehe multikaga maal

Arter
Copy

Selle nädala Arterist saate lugeda, kuidas teksaseid kümme aastat mitte pesumasinasse panna ning  mis on ühist Vanamehe multikal ja maal elamise päeval?

Arteri kaanetegelaseks on endine tuntud poliitik ja kliimateadlane Andres Tarand, kes pikas ja avameelses intervjuus räägib muuhulgas sellest, mis mõtteid tekitas temas Rootsi koolitüdruku Greta Thunbergi New Yorgi kliimatippkohtumisel peetud kõne ning miks endise tipp-poliitikuna vaatab kriitilise pilguga tänaseid võimumehi ja nende tegemisi.

Noor kunstikoordinaator Triin Metsla sai esimese eestlasena veeta terve aasta maailma ühe kuulsaima, Frieze’i kunstimessi korraldajana New Yorgis, Londonis ja Los Angeleses. Oma üllatuseks avastas ta, et sellel, mis ta kuulsate kollektsionääride ja suurte sponsorfirmade keskel koges, ei paistnud teinekord kunstiga kuigi palju pistmist. Lisaks võttis asjaajamine mõnikord koguni Kafka novelli mõõdu.

Burning Man on maailma salapäraseim multikunstifestival Nevada kõrbes, mis lubab vabastada kõigist kaasaja maailma piirangutest. Arter uurib, miks meelitab raha- ja reeglitevaba müstiline keskkond ligi kümneid kordi rohkem huvilisi, kui sisse pääseb?

Kas kujutate ette, mis tunne on liikuda ja tegutseda ajaloolises uhkes kleidis tänapäeva asises Tallinnas? Arter proovis järele.

Kõigest sellest ja paljust muustki saate lugeda homsest Arterist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles