Arter 31. augustil: Amazonase maagiast, kopsusiirdamisest ja uuest imeloomast

Arter
Copy

Selle nädala Arterist saate lugeda karmidest õpetajatest; Eesti tüdrukust, kes kõigest 40 dollarit taskus Californiasse põrutas ning moelavadel võidukäiku tegevatest vanaema eas modellidest.

Maailma palavaimad uudised tulevad täna Amazonasest ja just sinna kannab lugejad ka Arteri kaanelugu. Reisiguru ja saatejuht Ivo Tšetõrkin on eestlane, kes Amazonast kõige paremini tunneb ning seda metsikut maanurka oma teiseks südamekoduks peab. Kergitame saladuskatet sellelt, mis metsades tegelikult toimub ja kuidas suurkorporatsioonid jõhkralt põlisrahvastest üle sõidavad. Samuti tuleb juttu Amazonase armurohtudest, kanepist ja teadvust mõjutavatest ainetest. «Maailm on väike ja kõik on lõpuks ühendatud,» ütleb Ivo.

Paneme pöidla Eesti meditsiini pulsile. Täna tähistab 50 aasta juubelit doktor Tanel Laisaar, rindkerekirurg, kes on ainsana Eestis teinud pingelisi kopsusiirdamise operatsioone. Ta räägib Arterile, kui keeruline on kogu logistika, mis eelneb sellele, kui ta üldse operatsioonilaua kohale kummardub. Laisaare patsientidel on seni vedanud: nende viie aasta elumus on parem kui vastav näitaja maailma tippkeskustes.

Mis imeloom on Postimees Juunior? Suve lõpus vupsas Postimehe maastikule uus, värvikas väljaanne lastele. Arter viskas värske ajalehe laste endi hambusse ja palus seda ausalt ja armutult arvustada. Väikeste inimeste brutaalselt otsekoheste, aga tihti ka väga arukate mõtete peale jääb üllatusest lausa suu lahti.

Kõike seda ja palju muudki põnevat saad lugeda juba selle nädalalõpu Arterist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles