Otseülekanne: kuidas kokku lappida katkiläinud ühiskond? (1)

Copy

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut korraldab järjekorras kolmandat korda ühiskondlik-poliitilistele teemadele keskenduva seminari.

Kui 2017. aastal keskenduti Eesti kodanike liberaalsele ja konservatiivsele enesemääratlusele, 2018. aastal sellele, kuidas Eesti erakonnad esindavad kodanike väärtushinnanguid, siis selle aasta fookus on polariseerumisel Eesti ühiskonnas.

Tartu Ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi teadur Martin Mölder analüüsib oma ettekandes, millised on 2019. aasta riigikogu valimiste kandidaatide poliitilised erinevused.

Ettekanne põhineb Postimehe valimismootori «Hääleandja» andmetel ning Eesti valijaskonna hulgas läbi viidud küsitlusel, mis koos võimaldavad hinnata, kui suured olid kandidaatide, valitud Riigikogu liikmete ja keskmise valija omavahelised erinevused.

Indrek Treufeldt räägib, kuidas ajakirjanduse autonoomia hõlmab ka ajakirjanduse suutlikkust hinnata kriitiliselt oma tegevust, võimet eneserefleksiooniks. Kui see hakkab nõrgenema, võetakse ajakirjandus üle.

Viimases ettekandes räägib Kaspar Küünarpuu uuringufirmast Norstat Eesti AS valijate küsitlemisest ning annab ülevaate, kuidas on muutunud valijate eelistused enne ja pärast Riigikogu valimisi.

Seminar lõpeb paneeldiskussiooniga teemal „Eesti ja Euroopa väärtused“, kus osalevad Urmas Reinsalu, Varro Vooglaid, Taavi Rõivas ja Evelyn Sepp

Kogu päeva modereerib Tartu ülikooli majandusteaduskonna professor Raul Eamets.

AJAKAVA

13.00 Ürituse avamine
13.05 Tanel Paas „Punased jooned Eesti ühiskonnas ja poliitikas”
13.20 Martin Mölder „Poliitilised erinevused valijate, kandidaatide ja Riigikogu liikmete vahel”
13.40 Indrek Treufeldt „Ajakirjanduse vastutus”
14.00 Kaspar Küünarpuu „Mida arvab valija?”
14.15 Paneeldiskussioon: Urmas Reinsalu, Varro Vooglaid, Taavi Rõivas ja Evelyn Sepp
15.00 Arutelu jätkub veini ja suupistetega

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles