Vaata sarja: droonid pöördusid tagasi siseruumidesse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast tuulist välihooaega on Elisa Drone Racing League piloodid pöördunud tagasi siseruumidesse. Järjekorras kaheksandal etapil võetakse mõõtu Saue HOBIzone’is. Võitlus 1000-eurosele peaauhinnale läheb pingelisemaks, sest lennata on pärast seda etappi veel kaks korda ning mõlemad järgmistest võistlustest on juba täiesti uutes tingimustes.

Droonide võidusõit on maailmas kõige kiiremini kasvav tehnikaspordiala, millega Eestis on tegeletud viis aastat. 2017. aastal alustas HOBIzone spordiklubi MTÜ regulaarsete droonivõistluste korraldamisega ning 2018 hooajal viidi läbi Põhjamaade pikim droonivõistluste hooaeg, kus kümne etapi jooksul selgitati välja parimad piloodid meie regioonis.

Sarja nimitoetaja Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli sõnas, et möödunud aasta Robotexil korraldatud võistlusest on tänaseks välja kasvanud väga edukas ja arvestatav karikasari nii tõsistele kui hobipilootidele. «Droonid hakkavad meie igapäevaelus mängima aina suuremat rolli näiteks korrakaitse tagamisel ja esmaabi osutamisel. Liiga projekti raames oleme saanud aktiivselt hoida end kursis droonimaailmas toimuvaga ja kasutatavate tehnoloogiatega, et õppida, aga samas ka pakkuda elamusi pealtvaatajatele,» kirjeldas Polli.

Pilootide eesmärgiks on läbida kahe minuti jooksul rajal võimalikult palju ringe ning olla oma finaalis kahe parima piloodi hulgas, et tõusta edasi kõrgema tasemega finaali. Drooni juhib piloot puldiga ohutust kaugusest, aga piloot ise istuks justkui drooni pardal, sest ainus mida ta näeb, on drooni pardal oleva kaamera pilt oma videoprillides. Võistlusdroon on nelja propelleriga mehitamata õhusõiduk, mis on võimelised arendama kiirusi kuni 200 km/h ning nullist sajani kiirendama 0,4 sekundiga. Piloodi jaoks tähendab see, et rajal tuleb navigeerida igas sekundis läbi või ümber vähemalt kahe takistuse, seega nõuab juhtimine täit kontsentreerumist ja kokkupõrked on selle spordi sama loomulik kooslus nagu Anne ja Veski.

Kui soovid ala kohta rohkem infot siis vaata kindlasti sarja kodulehte www.edrl.ee, uuri ühiste trennipäevade kohta: https://www.hobizone.ee/droonid või haagi end spordialale külge Facebooki grupis «FPV Racing Estonia».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles