Vaata, kuidas Ligi ja Reinsalu täitsid Postimehe Hääleandjat

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal2 saatesse «Õhtu!» olid kutsutud justiitsminister ja Isamaa liige Urmas Reinsalu ning Reformierakonna liige Jürgen Ligi, kes proovisid järele, kuidas Postimehe valimiskompass töötab ja kiskusid vaidlema. 

Jürgen Ligi ei olnud varem nõus seda Postimehe Hääleandja valimiskompassi küsimustele vastama. «Ma keeldusin avalikult tegemast, sest niivõrd vastik on vastata küsimustele: kas abort on sobiv pereplaneerimise vahend,» ütles Ligi. Ta ütles, et abordis pole mingit plaani ning see on tagajärgedega tegelemine, «kuid teiseks ma ei taha jätta muljet, et ma võtan abordi õiguse ära- kindlasti peaks naisele jääma võimalus ilma, et ma seda õigeks kiidaksin.»

Urmas Reinsalu jaoks oli Hääleandja väga vahva üllatus ning väga tähtis on see, et valijad saavad teada poliitikute väärtusteshoiakutest. «Kui poliitikud on riigikogus, siis tuleb nendele küsimustele vastata ja ei saa öelda, et on kallutatud küsimus. Tuleb vajutada, kas punast või rohelist nuppu. Muidugi on võimalus joosta meeste peldikusse nagu seda tegi Reformierakond rändeleppe hääletusel.»

Jürgen Ligi sai Postimehe Hääleandjal esimeseks tulemuseks Reformierakonna liikme ning Urmas Reinsalu sai iseenda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles