Reporter: Viimsi on hädas kümnete põtradega, kes põhjustavad liiklusõnnetusi (5)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimsi valda mahuks elama neli põtra. Hetkel on neid seal aga üle kolmekümne, mistõttu on viimase kuu jooksul juhtunud juba kaks liiklusõnnetust. 

«Seda on vist liiga palju tahetud, et piirded teedele ette panna,» sõnas sel nädalal Randvere teel põdra tõttu õnnetusse sattunud Jarmo Kõster.

Mehel läks õnneks. Lapse oli ta vahetult enne õnnetust kooli viinud ning tema enda vigastused piirdusid vaid klaasikildude poolt tekitatud haavadega. Küll aga läheb mahakandmisele tema auto.

«See võib olla aja küsimus, kui juhtub see õnnetus surmaga,» kommenteeris olukorda Viimsis linnajääger Marko Olop. 

Viimsi vallavalitsus probleemi ei eita. «Kui me ikka väljas käime, siis pole korda, kui me põtra ei näeks,» sõnas Viimsi valla keskkonna peaspetsialist Liisi Arm.

Armi sõnul on nad keskkonnaameti ja ministeeriumiga sel teemal suhelnud, kuid lahendust nad veel leidnud ei ole. 

«Viimsi vald ei ole jahi piirkond. Siinsed metsad on nii aktiivselt kasutuses,» selgitas Viimsi valla keskkonna peaspetsialist, miks põtrade arvukust jahi läbi vähendada ei saa. 

Vaata videost lähemalt! 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles