Video: mis juhtus Indrek Tarandiga EKRE meeleavaldusel (28)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul EKRE meeleavaldusel püünele astunud Indrek Tarand sai ihunuhtlust, sest tema seisukohad ei meeldinud kuulajatele. Tarand tegi vahejuhtumi kohta politseisse avalduse.

Sotside ridades riigikokku kandideerinud eurosaadik Tarand kutsus inimesi hääletama parlamendivalimistel sotside poolt. Lavale trüginud eurosaadik lükati sealt alla ja meeleavaldajad ründasid teda, mõni ägedam lõi jalaga.

Ivari Padar püüdis inimesi maha rahustada ja turvamees toimetas Tarandi väljakult sõimu saatel minema. Üks vanem härrasmees aga asus Tarandit kaitsma, leides, et pole mingit õigust teda nii kohelda, isegi kui tema arvamus ei meeldi.

EKRE riigikogu liikme Jaak Madisoni sõnul oli Tarand purjus ja agressiivne ning tuli nende koosolekut segama ja provotseerima. «Kui poleks olnud Ivari Padarit, kes teda oma kehaga kaitses, siis oleks ta siit ära läinud mitte valge inimese näoga,» ütles ta kõnet pidades.

Põhja prefektuur ütles ERRi päringule vastates, et aset leidnud vahejuhtumi asjaolude väljaselgitamiseks alustati koos prokuratuuriga kriminaalmenetlust karistusseadustiku avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

«Riigikogu ees toimunud meeleavaldusel tekkis füüsiline konflikt ning politseinikud kuulasid kannatanuna üle Indrek Tarandi. Sündmuskohal väideti, et ta võib olla alkoholijoobes. Korrakaitsjad kontrollisid tema joovet ning mees oli kaine. Edasise uurimise eesmärgiks on selgitada välja kõik juhtunu täpsemad asjaolud,» ütles Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles