Otsepilt: mis on edukate spordisündmuste tulevik ehk Scultfest 2018

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba viiendat korda toimub Rahvusvahelise Spordivabatahtlike Liikumise SCULT eestvõttel spordirahva inspiratsioonipäev SCULT Fest 2018, mille seekordseks fookuseks on «Edukate spordisündmuste tulevik». Spordisündmuste korraldamise raskekahurvägi jagab kogemusi 30. novembril Tallinna Ülikoolis. Erinevaid ettekandeid ja diskussioone saab jälgida ka Postimehe vahendusel.

SCULT Festil astuvad teiste seas üles:

  • BMW spordisponsorluse juht Friedrich Edel (Saksamaa): «Eduka bränditurunduse tulevik spordis BMW näitel.»
  • Red Bull Wings for Life World Run juht Anita Gerhardter (Austria): «Kuidas ühendada heategevus ja äri?»
  • ISCA & Move Week'i juht Jacob Schouenborg (Taani): «Edutegurid «sport kõigile» kampaaniate korraldamisel MoveWeeki näitel.»
  • FIS Suusatamise MM Seefeld 2019 korraldusjuht Yvonne Kirnbauer(Austria): «Edukate ja pikaajaliste partnerlussuhete roll spordisündmuste juures.»
  • Maailmakoristuspäev 2018 partnerlussuhete juht Kadi Kenk: «Edukate sotsiaalsete algatuste loomine - Let's Do It'i & World Cleanup Day 2018 näitel.» 

Diskussioonis «Mida kogemustest õppida ja milline on minu suurepärane spordisündmus tulevikus?» astuvad lisaks eelnimetatutele üles Tallinna Ironmani korraldaja Ain-Alar Juhanson, klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk, Tallinna Ülikoolist Karel Kulbin ja SCULT Worldi esindaja Ott Pärna.

30. novembril toimuva spordikorraldajate inspiratsioonipäeva SCULT Fest & Awards 2018 raames jagatakse välja ka 2018. aasta Eesti ja Rahvusvahelised Spordivabatahtlike auhinnad.

SCULT Festiga paralleelselt toimuvad Tallinna Ülikoolis ka: 

Koolispordifoorum 2018 «Eeskujude roll noore arengus» - Täiendõppe- ja inspiratsioonipäev kehalise kasvatuse õpetajatele ja erinevate spordialade treeneritele.

Foorumi kava ja esinejad

Spordivabatahtlike akadeemia «Spordivabatahtlikkus annab Powerit!» - Noortele ja vabatahtlike juhendajatele suunatud arenduspäev, kus toimub ka instruktaaž ja team-building FISi MK-etappidele jaanuaris.

Akadeemia kava ja esinejad

Postimees teeb ülekande järgmistest Koolispordifoorum 2018 ettekannetest (eesti keeles):

  • 10.10-10.40 Eeskujude roll ühiskonnas, spordis ja noore arengus, Kristjan Port
  • 10.40-11.00 Noore kehalise kasvatuse õpetaja lugu: unistused, tegelikkus ja tulevik, Liis Grete Arro
  • 11.50-12.15 Tänavakultuur & noorte eneseleidmise teekond, Katrin Aasmaa
  • 12.15-13.00 Debatt: positiivse minapildi kujunemine läbi spordi ja aktiivse eluviisi - Reeda Tuula-Fjodorov & Valdo Jahilo (moderaator), Ott Kiivikas, Jaak Mae, Erich Teigamägi, Triin Toomesaar, Lii Vilms
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles