#EUANDME-Dalibor Matanić „Debut“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Film räägib Ivanist, kes elab üksildast elu kaugel Horvaatias. Päeval hoolitseb ta isa farmis lehmade eest ja õhtuti mängib jalgpalli. Ühel päeval külastavad jalgpalliklubi talendiotsijad. Ivanil läheb hästi, kuid juhtub ka midagi ootamatut.

Filmi autor on Horvaatia režissöör Dalibor Matanić (1975), kelle tuntumad senitehtud tööd on teleseriaal “Ajaleht“ (Novine) ja filmid “Toredad surnud tüdrukud“ (Fine Mrtve Djevojke) ning “Kõrge päike“ (Zvizdan).  Viimane nimetatutest sai 2015. aastal Cannes’i filmifestivalil žürii eriauhinna ja kandideeris 2016. aastal parimale võõrkeelsele Oscarile.

Euroopa Liidu seadused ja algatused annavad sulle vahendid, mis aitavad sul realiseerida oma võimeid ning leida inspiratsiooni, et teha seda, mida armastad.

Kas soovid oma väljavaateid laiendada? Oleme selleks loonud programmi #EUANDME https://europa.eu/euandme/et/frontpage_et

Copy
Tagasi üles